Home arrow Vraag & Aanbod arrow Coaching case studies & citaten arrow Presteren in moeilijke momenten
E-mail

PC

Beter presteren in moeilijke momenten

Coaching case studie

 

In mijn rol als account manager had ik het gevoel, en kreeg ik ook te horen, te serieus of zelfs boos over te komen bij de klant. Een aspect in mijn gedrag dat ik herkende uit mijn veleden, waar ik al 6 jaar zonder succes verandering in had proberen aan te brengen.  

Als ik namelijk meerdere dingen tegelijk moest doen waar ik mijn aandacht bij moest houden, plaatsten mensen vaak de opmerking dat ik boos overkwam, terwijl ik dat helemaal niet was. Omdat verkoop vaak gunning is leert de ervaring dat klanten liever zaken doen met iemand die ontspannen overkomt dan iemand die boos overkomt.  

Het goedbedoelde advies van mensen om mij heen was om me gewoon ontspannen te gedragen, maar daar had ik in de praktijk niet veel aan. Telkens als ik in zo’n situatie belandde, had ik op dat moment géén controle over mijn innerlijk gevoel. Dat leidde in mijn werk tot uitdagingen op het gebied van communicatie en resultaten.  

In een sessie van 2 uur met Rik heb ik via een krachtige oefening geleerd  er voor te zorgen dat ik vanaf nu ontspannen ben in dit soort situaties. Heel spontaan, zonder dat ik daar bewust iets voor hoef te doen. Waardoor mijn communicatie met klanten sterk is verbetert en ik betere resultaten begin te merken. Een heerlijk gevoel. Wat ik ook heb opgemerkt is dat ik minder stress ervaar en nog meer plezier heb gekregen in mijn werk.  

Wat ik bijzonder vond aan de coaching sessie was te ervaren dat je als mens de mogelijkheden zelf in je hebt om je doelstellingen te bereiken. In andere situaties in mijn leven kon ik me namelijk wel heel spontaan ontspannen voelen. In mijn werk bij omgang met klanten kon ik dat voorheen niet. Door een link te leggen tussen dergelijke situaties kan ik dat nu ook in omgang met klanten.  

Dat is wel heel bijzonder maar vooral ook zeer effectief voor het plezier en het resultaat dat ik verwacht wat dit in de toekomst verder gaat opleveren.

 

Chris Goedschalk

Afspraak maken?

Optie 1: contact pagina  Optie 2: online aanmeldprocedure
 
< Vorige   Volgende >

Nieuwe Inspiratie?

Klik om uit te vergroten

Aanmelden INSPIRATIE:

Nadere toelichting

* Voornaam
* Achternaam
* Email
* = In te vullen

Volg ons op twitter   just be well
Beter Worden

Vertel anderen over ons!

Vertel je vrienden over de mogelijkheden van GCC-Coaching & Training door ze een uitnodiging te versturen. In de uitnodiging staat de link van onze site en andere informatie Uitnodigen

Aanbiedingen

Snel progressie boeken voor het creŽren van persoonlijke vrijheid of succes tegen een superscherp tarief.

Lees Meer

Contactgegevens

GCC Coaching & Training
Masupilamihof 3
1336 HX Almere
+31(0)36 - 880 74 68
Meer
GCC Coaching & Training