Home arrow Vraag & Aanbod arrow Coaching case studies & citaten arrow Meester over beperkende emoties
E-mail

PC  

Meester over beperkende emoties

Coaching case studies

 

Case studie 1:

In het recente verleden had ik moeite met mensen die gemaakte afspraken niet nakwamen.

In dat soort gevallen verloor ik nog wel eens mijn mentale controle en werd ik enorm kwaad, waardoor ik dingen deed in mijn communicatie die me eerder in de weg zaten dan dat ze me hielpen om mijn doel te bereiken in omgang met anderen. Achteraf dacht ik dan, was ik dat? Maar ja, daar heb je dan weinig aan op zo’n moment.

Door een simpele oefening heb ik van Rik geleerd om rustig, kalm en motiverend te reageren in plaats van mijn emoties de vrije loop te laten. In plaats van kwaad te worden kost het me nu geen moeite om pas op de plaats te maken en dan op een rationele manier te reageren.

Wat me het meest is opgevallen aan de oefening met Rik is dat ik nu in soortgelijke situaties mijn gevoel niet uitschakel maar dat ik toch rationeel kan nadenken en dat ik automatisch even aan mijn eigen “Happy Place” denk voordat ik overga op het motiveren van personen waar ik in het verleden boos op werd.

En over de resultaten die dat tot dusverre al heeft opgeleverd ben ik zeer tevreden. Zo merk ik bv in mijn werk als account manager dat mijn offerte’s tijdig worden uitgestuurd door anderen, terwijl dat in het verleden wel anders was.

En dat levert mijzelf en mijn bedrijf geen windeieren op kan ik je verzekeren!

Katica Gajic 

 

 

Case studie 2:

Je kent ze wel, de dagelijkse irritaties die je als vader hebt op het moment dat je kinderen naar school moeten. Het schiet niet op en je wordt boos om het treuzel-gedrag van je kinderen, terwijl je helemaal niet boos wilt worden.

Ik weet dat dit averechts werkt. Rik van Bastelaar gaf aan dat hij me kon helpen om met behulp van een NLP oefening meer controle over mijn machteloze gevoel te krijgen. In een oefening van ongeveer ½ uur hebben we samen het gevoel van totale controle overgebracht naar situaties waarin ik me machteloos voelde.

Het resultaat is dat deze transformatie goed geslaagd is. Wonderlijk hoe je met een ogenschijnlijk eenvoudige oefening meer grip op een vervelende situatie weet te krijgen.

Ik ben nu ook in staat in andere situaties dit gevoel van controle op te roepen, terwijl ik in het verleden nogal emotioneel kon reageren. Dit is zeer effectief gebleken. Rik heeft me op zeer serieuze, aangename en professionele wijze geholpen!

Jörgen Sandig

Afspraak maken?

Optie 1: contact pagina  Optie 2: online aanmeldprocedure
 
< Vorige   Volgende >

Nieuwe Inspiratie?

Klik om uit te vergroten

Aanmelden INSPIRATIE:

Nadere toelichting

* Voornaam
* Achternaam
* Email
* = In te vullen

Volg ons op twitter   just be well
Beter Worden

Vertel anderen over ons!

Vertel je vrienden over de mogelijkheden van GCC-Coaching & Training door ze een uitnodiging te versturen. In de uitnodiging staat de link van onze site en andere informatie Uitnodigen

Aanbiedingen

Snel progressie boeken voor het creŽren van persoonlijke vrijheid of succes tegen een superscherp tarief.

Lees Meer

Contactgegevens

GCC Coaching & Training
Masupilamihof 3
1336 HX Almere
+31(0)36 - 880 74 68
Meer
GCC Coaching & Training