Home arrow Vraag & Aanbod arrow Coaching case studies & citaten arrow Meester over je angst
E-mail

PC

Meester over je angst

  

Case studie 1

Mijn uitdaging was het overwinnen van angst waar ik al zeven jaar mee rond liep. Dit was ontstaan door een gebeurtenis in het verleden die enorme impact op me had. Daarna had ik altijd het gevoel op mijn hoede te moeten zijn, wat me beperkte in mijn vrijheid om gewoon mezelf te kunnen zijn.  

Op allerlei manieren probeerde ik hier mee om te gaan. Zo ben ik bijvoorbeeld verhuisd naar een andere gemeente, heb de hulp van een maatschappelijk werkster gezocht, etc. Alles met de hoop om op die manier aan mijn angst te ontkomen. Toch merkte ik dat dit weinig impact had en in tal van situaties was ik niet in staat om optimaal te functioneren zoals ik dat vroeger kon. Zeer frustrerend, omdat ik maar geen grip kon krijgen op deze situatie.  

Na de coaching sessie met Rik, die slechts twee uur heeft geduurd, was ik van mijn angst af. Ongelofelijk, omdat ik hier al zo lang mee rond liep. Het voelde direct als een enorme bevrijding. Ook zijn manier van begeleiding was erg prettig en stelde me volledig op mijn gemak.  

In de praktijk heb ik gemerkt nu de angst verdwenen is ik gewoon weer mijzelf kan zijn. Deze bevrijding heeft voor mij versterkende positieve gevolgen, omdat ik nu veel beter kan functioneren en mezelf gemakkelijker kan ontplooien. Het heeft de kwaliteit van mijn leven aanzienlijk verbetert!

Wat me het meest is opgevallen aan de coaching is het bevrijdende gevoel, een gevoel van kunnen ZIJN, wat ik nu ervaar. Hierdoor ontstaan er positieve en creatieve gedachten en mogelijkheden.  

Mijn ervaring met deze vorm van coaching zou ik dan ook willen omschrijven als een geweldig en efficiënt middel om je (zelf) opgebouwde beperkingen te doorbreken.  

Stefani   

 

 

Case studie 2

Ik voelde mij vaak benauwd in drukke ruimtes, gelegenheden of ruimtes waar ik niet gelijk weg kon komen. In dat soort situaties ging sneller ademen, was angstig, kortom, niet fijn!

Deze angst was twee jaar eerder ontstaan. Ik schaamde mij om het erover te hebben met iemand, omdat ik rationeel wist dat het geen reële angst was. Ik heb er twee jaar mee rondgelopen.

Gedurende die tijd ben ik wel altijd de dingen blijven doen die ik graag wilde doen, omdat ik weigerde dit mijn leven te laten beïnvloeden. Maar toch gebeurde dat wel, want ook al doe je de dingen die je graag doet, als je dit met angst doet, kun je er niet vol van genieten en belemmert het je de plezier en vrijheid in het leven.

Ik had van tevoren e.e.a. over NLP gelezen en wist dus een beetje wat de grondslag ervan was. Wat de coaching en begeleiding inhield was voor mij echter een vraagteken. Ik heb twee oefeningen gedaan, verrassende oefeningen waarvan het soms best wel even moeilijk was om te doen. Je gaat op dat moment naar je angst toe, en dat is niet altijd fijn. Maar de manier van begeleiden en de persoon die dit deed, maakte dat ik me zo op mijn gemak voelde dat het eigenlijk geen probleem was en veilig genoeg voelde om te doen.

Ik had zelf verwacht ongeveer 3 sessies nodig te hebben om van mij angst af te komen. Ik ben 1.5 uur bij Rik geweest, en dat was het. Hij was na de 2 oefeningen van mening dat ik ervan af was. Ik was hier op dat moment nog best sceptisch over want kon me niet voorstellen hoe het mogelijk is om in 1.5 uur twee jaar angst te verhelpen. Ik ben er inmiddels achter dat dat dus wel mogelijk is, want het is inderdaad verholpen.

Voorheen als ik wist dat ik naar een drukke gelegenheid ging kon ik me van tevoren al zenuwachtig maken en niet genieten van voorpret. Nu denk ik er gewoon eigenlijk niet meer aan. En als ik er wel aan denk, dan krijg ik niet meer de angstige gevoelens die ik voorheen had.

Ik vind het heel erg jammer dat ik niet twee jaar geleden gelijk dit tegen ben gekomen. Ik heb twee jaar lang angsten gehad die zo makkelijk te verhelpen zijn. Ik ben nu echter ontzettend blij dat ik er vanaf ben. Ik geniet veel meer van alles, heb geen belemmeringen meer en voel me veel vrijer.

D. W.

Afspraak maken?

Optie 1: contact pagina  Optie 2: online aanmeldprocedure
 
 
< Vorige   Volgende >

Nieuwe Inspiratie?

Klik om uit te vergroten

Aanmelden INSPIRATIE:

Nadere toelichting

* Voornaam
* Achternaam
* Email
* = In te vullen

Volg ons op twitter   just be well
Beter Worden

Vertel anderen over ons!

Vertel je vrienden over de mogelijkheden van GCC-Coaching & Training door ze een uitnodiging te versturen. In de uitnodiging staat de link van onze site en andere informatie Uitnodigen

Aanbiedingen

Snel progressie boeken voor het creŽren van persoonlijke vrijheid of succes tegen een superscherp tarief.

Lees Meer

Contactgegevens

GCC Coaching & Training
Masupilamihof 3
1336 HX Almere
+31(0)36 - 880 74 68
Meer
GCC Coaching & Training