Home arrow Overtollig drankgebruik overwinnen
E-mail

PC 

Overtollig drankgebruik snel en doeltreffend overwinnen!

Case studie - Doorbraak coaching

 

Al jaren hield ik mezelf voor dat ik alcohol nodig had en kon geen stop kon houden op het drinken hiervan. Ik dronk dagelijks, maar de hoeveelheid kon variëren tussen de 2 en 4 glazen wijn per dag. Met name in de weekenden schoot ik vaak door, maar doordeweeks kon dat ook wel gebeuren.

Jaren geleden had ik al ontdekt dat je zelf je eigen gedachten creëert, wat vaak ook weer bepaald hoe je ergens tegen aankijkt en wat je al dan niet doet. Dus probeerde ik bewust mijn gedachten over de noodzaak van alcohol te veranderen. Toch hielp dat niet echt. Want om de een of andere reden won de drang naar alcohol het toch iedere keer van mijn gezond verstand.

Ik was me dan ook bewust dat dit dagelijks drinken een vorm van verslavend gedrag was geworden en verder ging dan alleen sociaal gezellig bezig zijn. Want met dat teveel drinken raakte ik soms gewoon controle kwijt met wat ik wel of niet kon zeggen tegen anderen. Dan zei ik soms dingen waar ik achteraf wel eens spijt van had.

Ook merkte ik dat ik gaandeweg de jaren depressiever werd van dat drinken en mijn eigen creativiteit in feite tegen hield. Verder hielp het natuurlijk niet echt om een gezond en lang leven te kunnen leiden, wat ik diep van binnen net als velen toch wel ambieerde.

Via via had ik gehoord van iemand die bij GCC Coaching & Training geholpen was op een snelle manier controle te leren nemen van een andere vorm van verslavend gedrag. Dat gaf me vertrouwen om, dit keer met hulp, de uitdaging met mezelf aan te gaan om hier van af te komen.

Het coaching proces bestond uit één persoonlijke doorbraak sessie met Rik in Almere van twee uur, verdere begeleiding via email en telefoon en oefeningen die ik na de coaching dagelijks diende uit te voeren. De gehele begeleiding vond plaats over periode van zo´n drie weken.

Vooraf en gedurende die tijd hebben we ook bewust stil gestaan bij wat ik uiteindelijk wilde bereiken met de ondersteuning. In eerste instantie dacht ik namelijk dat ik alleen maar wilde minderen met  alcohol. Maar dit lukte me niet. Uiteindelijk koos ik om bewust gezonder te willen leven, waar alcohol en afhankelijkheid simpelweg niet langer thuis hoorde.

Door de oefeningen te doen was het niet moeilijk om te stoppen. Ik merkte dat ik gewoon geen behoefte meer had aan alcohol. Dat was een hele verandering voor me. En dat was ook nog eens precies in de maand december, waarin het toch vaak gebruikelijk is om af en toe wat te drinken met elkaar. Maar ik kan je vertellen dat ik voorgoed gestopt ben en dat me dat goed af gaat.

Daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Ik merkt dat ik nu veel beter bij mezelf kan blijven doordat ik niet langer afhankelijk van alcohol ben. Verder is het natuurlijk erg goed voor mijn gezondheid. Ook de persoonlijke begeleiding vanuit Rik was erg fijn. Hij brengt het goed, stelt je op je gemak en zijn aanpak is simpel en doeltreffend.

Een aanpak die ik iedereen van harte kan aanbevelen die de drang tot overtollig alcohol gebruik wil leren overwinnen. Dat ik overigens ook mijn voornaamste reden om mijn persoonlijk verhaal hier te delen. Om je te laten weten dat het een geweldige manier is die je echt zal helpen als je hulp nodig hebt controle te nemen over je drinkgedrag.  

 

Annemiek

 

Afspraak maken?

Optie 1: contact pagina  Optie 2: online aanmeldprocedure
 
Volgende >

Nieuwe Inspiratie?

Klik om uit te vergroten

Aanmelden INSPIRATIE:

Nadere toelichting

* Voornaam
* Achternaam
* Email
* = In te vullen

Volg ons op twitter   just be well
Beter Worden

Vertel anderen over ons!

Vertel je vrienden over de mogelijkheden van GCC-Coaching & Training door ze een uitnodiging te versturen. In de uitnodiging staat de link van onze site en andere informatie Uitnodigen

Aanbiedingen

Snel progressie boeken voor het creŽren van persoonlijke vrijheid of succes tegen een superscherp tarief.

Lees Meer

Contactgegevens

GCC Coaching & Training
Masupilamihof 3
1336 HX Almere
+31(0)36 - 880 74 68
Meer
GCC Coaching & Training