Home arrow Gratis info arrow Nieuwe INSPIRATIE direct inzien
E-mail

Nieuwe INSPIRATIE direct inzien

 

Een verhaal voor een moment van REFLECTIE op je leven

 

POTENTIEEL VERSNELLER: Het bijzondere verhaal van Stephanie

 

BOEKENTIP: Alles dat je kunt doen is genoeg

 

Registreren voor 'INSPIRATIE', onze elektronische inspiratie en - nieuwsbrief

 

 

 

 

 

 

  

Een verhaal voor een moment van reflectie op je leven

 

 Download printversie
Er was eens een jager in India die om de twee jaar naar Afrika ging om te jagen. Altijd als hij terugkwam nam hij tal van dieren en trofeeën met zich mee om die met trots aan anderen te tonen.

Op een bepaald moment vertrok hij weer voor zijn tweejaarlijkse reis, die dit keer zou voeren naar een gedeelte in de jungle waar hij nog nooit eerder was geweest.

Daar aangekomen ontdekte hij tot zijn verrassing een oase van vrijheid midden in de jungle, waar werkelijk de mooiste papegaaien rondvlogen die hij ooit had gezien. Papegaaien met de meest uiteenlopende kleuren. Het bijzondere was dat al deze papegaaien konden praten zoals mensen dat doen.

Hij begreep werkelijk niet hoe dit mogelijk was. En wie zou hem geloven als hij dit verhaal vertelde zodra hij terug was in India?

Geïntrigeerd spande hij een net over enkele bomen en wist op die manier één van deze bijzondere papegaaien te vangen. Hij stopte hem in een kooi en nam hem met zich mee terug naar India, om ook anderen deze pratende papegaai te kunnen tonen.

Teruggekomen in India besloot hij de papegaai te houden als zijn huisdier. Iedere dag voedde hij hem met heerlijke zonnebloemzaden, gaf hem regelmatig water en rijst en verzorgde hem werkelijk met zeer veel liefde en aandacht.

Twee jaar verstreken en iedere dag praatte hij met de papegaai. Op een dag zei hij tegen de papegaai: "Mijn vriend, ik ga weer terug naar Afrika voor mijn tweejaarlijkse reis. Is er iets dat ik kan zeggen tegen je vrienden in de jungle"?

"Ja", zei de papegaai. "Vertel ze dat ik zeer gelukkig ben. Vertel ze dat ik blij ben met mijn leven en dat ik het echt fantastisch vind hier in mijn kooi. Vertel ze dat".  

De jager ging terug naar de jungle, terug naar de oase van vrijheid waar hij twee jaar eerder de papegaai had gevangen. Alle andere papegaaien waren er nog en hij vertelde ze het verhaal.

Hij zei: "Jullie vriend die ik twee jaar geleden heb meegenomen naar India heeft een boodschap voor jullie. De boodschap is dat hij zeer gelukkig is in zijn kooi, dat hij blij is met zijn leven en nergens spijt van heeft."

Direct nadat hij deze zinnen had uitgesproken viel één van de vogels dood neer op zijn rug en werd helemaal stijf. De jager begreep hier niets van, maar vermoedde dat die vogel erg verdrietig was door het gemis van zijn vriend en wellicht gehoopt had elkaar ooit nog terug te kunnen zien.

De jager ging terug naar India en vertelde de papegaai in de kooi wat er in de jungle was gebeurd. Hij zei: "Ik ben terug gegaan en heb precies gedaan zoals je me gevraagd had.

Ik vertelde alle papegaaien in de oase jouw verhaal en direct nadat ik dat had gedaan viel één van je vrienden ter plekke dood neer op zijn rug met zijn benen stijf omhoog".

Waarop ook de papegaai in de kooi plotsklaps dood neerviel op zijn rug, precies zoals de papegaai in Afrika. De jager begreep hier helemaal niets van. Hoe kon dit nu gebeuren?

Na enige overpeinzing pakte hij de dode papegaai tenslotte op uit zijn kooi en gooide hem door het openstaande raam richting de houtstapel.

Maar vlak voor de papegaai op de houtstapel landde vloog deze op naar een tak in een nabijgelegen boom. De jager zei: "Wat is dit? Je hebt het me er ingeluisd. Ik dacht dat je dood was".

Waarop de papegaai zei: "Mijn vriend in de jungle stuurde me een belangrijke boodschap. Door zijn daden vertelde hij me dat als je wilt ontsnappen aan je kooi, je zult moeten sterven terwijl je nog leeft."

 

Geïnspireerd en groeiwensen voor de kwaliteit van je eigen leven?

Denk dan eens na hoe je kunt ontsnappen aan jouw denkbeeldige kooi. Wat vertel je jezelf waarom iets niet mogelijk is? Klopt dit werkelijk?

Hoeveel mensen zijn er op deze wereld die vanuit jouw positie hebben kunnen creëren wat ze verlangden? Hoe hebben ze dat gedaan en wat maakte het verschil? Als je zoekt zul je vinden.

Wat betekent het voor de kwaliteit van je leven als je je eigen ‘waarheid’ leert doorbreken en tot handelen overgaat, op weg naar je gewenste plaats van bestemming?

Bedenk daarbij hoe je kunt versnellen door de hoogste kwaliteit - waar Abraham Maslow aan refereert boven aan deze pagina – voor je te laten werken tijdens dit wonderlijke proces.

 

Door naar POTENTIEEL VERSNELLER en het bijzondere verhaal van Stephanie

 

Terug naar index overzicht van deze INSPIRATIE

 

 

 

  

  

  

  

POTENTIEEL VERSNELLER

Het bijzondere verhaal van Stephanie

Veel mensen zijn helaas nog niet goed op de hoogte van de praktische technieken en inzichten waarmee we als mens positieve groei versneld tot stand kunnen brengen.

Veelal ontstaat die groei door veel meer controle te leren nemen van ons gedrag, waardoor we als mens een beroep kunnen doen op onze innerlijke kracht.

Daarom delen we in deze rubriek regelmatig een inspirerend verhaal van iemand die we mochten begeleiden voor zo'n persoonlijke groeisprong.

Dit keer het verhaal van Stephanie, die na 9 jaar een enorme vooruitgang wist te boeken in het leven dat ze zich zelf toewenst.

 

Door naar BOEKENTIP: Alles dat je kunt doen is genoeg

 

Terug naar index overzicht van deze INSPIRATIE 

 

 

 

 

 

 

BOEKENTIP: Alles dat je kunt doen is genoeg

 Een fantastisch boekje dat we je van harte kunnen aanbevelen is 'All you can do is all you can do, but all you can do is enough' van Art Williams.

Dit boekje is een mooi voorbeeld van iemand die in zichzelf geloofde en het lot in handen nam. Van coach van een american 'football' team groeide hij uit tot het hoofd van een miljoenen bedrijf.

Art Williams deelt zijn inzichten op dit wonderlijke pad en reikt je een aantal praktische instrumenten aan om je te helpen meer te benutten van je bestaande potentieel, waaronder:

  • een opmerkelijk 6 stappen plan om je doelen te visualiseren en realiseren;
  • 4 aangetoonde principes die je helpen alles te worden dat je ooit dacht te kunnen worden.

Dit is niet een boekje over snel rijk worden, maar een boekje dat je kan helpen tot het inzicht te komen dat het nooit te laat is om op nieuw te starten - deze keer met krachtige instrumenten en een revolutionair geloof in je eigen ongekende potentieel.

Het engelstalig boekje is o.a. 2de hands verkrijgbaar via Amazon in Amerika.

 

Terug naar index overzicht van deze INSPIRATIE

Registreren voor 'INSPIRATIE', onze elektronische inspiratie en - nieuwsbrief

 

Nieuwe Inspiratie?

Klik om uit te vergroten

Aanmelden INSPIRATIE:

Nadere toelichting

* Voornaam
* Achternaam
* Email
* = In te vullen

Volg ons op twitter   just be well
Beter Worden

Vertel anderen over ons!

Vertel je vrienden over de mogelijkheden van GCC-Coaching & Training door ze een uitnodiging te versturen. In de uitnodiging staat de link van onze site en andere informatie Uitnodigen

Aanbiedingen

Snel progressie boeken voor het creŽren van persoonlijke vrijheid of succes tegen een superscherp tarief.

Lees Meer

Contactgegevens

GCC Coaching & Training
Masupilamihof 3
1336 HX Almere
+31(0)36 - 880 74 68
Meer
GCC Coaching & Training