Home arrow Winnen van jezelf
PDF Afdrukken E-mail

Winnen van jezelf voor een betere toekomst!

Nieuwsbericht

Almere, 2 augustus 2010

Mensen laten winnen van zichzelf voor een betere toekomst. Dat is de kern van het maatwerk training programma dat De Dienst Werk en Inkomen Amsterdam (DWI) gestart is samen met GCC Coaching & Training (GCC). Het management van DWI onderstreept hiermee haar commitment om vooruitstrevend te zijn in methoden om klanten te ondersteunen bij re-integratie en deelname aan de maatschappij.

Yoeri van der Lugt, directeur en manager - van twee op re-integratie gerichte onderdelen - vanuit DWI, verwoord de keuze voor dit programma als volgt. ‘Wij begeleiden jaarlijks heel veel mensen in een uitkeringssituatie naar actieve participatie in het arbeidsproces. Dat levert niet alleen voordelen op voor de persoon in kwestie, maar ook voor de maatschappij als geheel. In deze samenwerking hebben we te maken met een grote diversiteit onder onze klanten. Denk hierbij aan achtergrond, cultuur, ervaring en mentale gesteldheid. GCC is er op gericht om te zoeken naar praktische inzichten en vaardigheden waarmee we zo veel mogelijk mensen weer aan de slag kunnen krijgen. Daar zetten we met dit programma op in.

 

Om iemand goed te ondersteunen in het proces laten we de persoon in kwestie vaak eerst een persoonlijke groeisprong maken, noem het winnen van jezelf. Daarvoor hoef je niet altijd direct te sleutelen aan technische vaardigheden voor het kunnen vervullen van een arbeidsrol. Wat wij gemerkt hebben is dat het verschil tussen mensen die gemakkelijk slagen en mensen die hier moeite mee hebben vaak ook mentaal bepaald wordt.

 

Wat iemand concreet tussen zijn oren doet en hoe effectief die persoon daarmee is in zijn of haar gedrag om anderen voor zich te winnen. Daar gaan we in dit programma nader op in. We leren mensen o.a. hoe ze zich mentaal sterk kunnen voelen en de wijze waarop ze de effectiviteit van hun communicatie en gedrag verder kunnen aanscherpen. Zodat ze gemakkelijker de resultaten tot stand krijgen waar ze op uit zijn in omgang met anderen.´

 

Een groot gedeelte van het materiaal uit dit programma is afkomstig uit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). Rob Kalksma, project – en teammanager binnen DWI, en één van de drijvende krachten achter de introductie van dit training programma, verwoord zijn eerdere ervaring met NLP als volgt. ´NLP leert je in korte tijd begrijpen wat je doet, het is geen theorie maar praktijk. Je leert op een eenvoudige manier neutraal te blijven en de ander in de hoofdrol te laten. Je leert efficiënter uitvragen naar de werkelijke behoefte van de persoon tegenover je. Het leert je grip te krijgen op wat je onbewust doet en het zet je in je kracht. Ik ken geen krachtiger instrument wat in korte tijd zoveel meerwaarde biedt in je interactie met mensen!´ 

 

Rik van Bastelaar, oprichter van GCC en als trainer hier nauw bij betrokken, verwoord de kracht van dit programma als volgt. ‘We leren deelnemers in essentie hoe we als mens ons gedrag doen. Veel van dat gedrag bestaat uit automatische, vaak onbewuste mentale processen. Die processen brengen we hier naar de voorgrond en scherpen we waar nodig aan om deelnemers veel meer kapitein te laten zijn van hun eigen levensschip.

 

Uit ervaring weet ik dat de onderwerpen en de wijze waarop we het materiaal trainen voor bijna alle mensen een grote verrijking zijn voor de kwaliteit van hun leven. Zo leren we deelnemers bv het geheim achter ieder succesvol persoonlijk transformatie proces en hoe je dit bewust voor je kunt laten werken. Maar ook de wijze waarop je als mens je emotionele staat kunt leren managen en voor je laten werken. State Management noemen we dat.

 

Dat laatste is een van de belangrijkste vaardigheden die je kunt leren in het leven. Want als je je anders voelt, dan doe je anders, en dat is de kern van het verschil tussen succes en falen. Verder leren we deelnemers hun diepe mentale drijfveren te achterhalen. Waarmee je veel beter leert begrijpen waarom bepaalde zaken je nu eenmaal wel of niet motiveren en hoe je dat proces positief kunt beïnvloeden om de juiste deuren te openen op weg naar jouw verdere toekomst’.

 

 

Voor een programma introductie d.m.v. een automatische presentatie, klik hier

Voor de complete programma prospectus (inclusief meetbare doelen en uitgebreide feedback van deelnemers) kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.

 

  

Over De Dienst Werk en Inkomen

 De Dienst Werk en Inkomen (DWI) voert voor Amsterdam de Wet werk en bijstand (WWB) uit. Die wet regelt dat mensen zonder werk en zonder geld een bijstandsuitkering kunnen krijgen. Naast het uitvoeren van deze wet voert DWI ook een aantal Armoederegelingen uit voor de gemeente Amsterdam.

DWI wil dat alle inwoners van Amsterdam kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud. De manier om dat te doen is betaald werk. Lukt dat niet meteen dan heeft DWI ook de taak om ervoor te zorgen dat mensen op een andere manier deelnemen aan de samenleving. DWI werkt hierin samen met het UWV WERKbedrijf, werkgevers, het onderwijs, re-integratiepartners en partners zoals GCC. 

Voor meer informatie, zie: DWI website

 

 

Over GCC Coaching & Training

 GCC Coaching & Training is specialist op het gebied van neuro wetenschappen en gedragspsychologie en heeft als missie zo veel mogelijk mensen te helpen meer te benutten van hun bestaande potentieel.

Hiervoor biedt het krachtige en innovatieve coaching - en training programma's aan op het gebied van prestatie verbetering, persoonlijke groei en leiderschap. Met als resultaat dat mensen met meer plezier door het leven gaan en resultaten sterk weten te verbeteren.

Voor meer informatie , zie: GCC website of download een relevante brochure

 
< Vorige   Volgende >

Nieuwe Inspiratie?

Klik om uit te vergroten

Aanmelden INSPIRATIE:

Nadere toelichting

* Voornaam
* Achternaam
* Email
* = In te vullen

Volg ons op twitter   just be well
Beter Worden

Vertel anderen over ons!

Vertel je vrienden over de mogelijkheden van GCC-Coaching & Training door ze een uitnodiging te versturen. In de uitnodiging staat de link van onze site en andere informatie Uitnodigen

Aanbiedingen

Snel progressie boeken voor het creŽren van persoonlijke vrijheid of succes tegen een superscherp tarief.

Lees Meer

Contactgegevens

GCC Coaching & Training
Masupilamihof 3
1336 HX Almere
+31(0)36 - 880 74 68
Meer
GCC Coaching & Training